WEEKEND : BAGAN LALANG









Takder plan pun, tetiba anak sedara aku ajak gi Bagan Lalang. Katanya nak mkn ikan bakar. Aku balik keje awal sikit dan gerak ke sana jam 3 ptg. Pusing2 cari resort utk kami malam ni. Nasib masih ada bilik kat Bagan Villa Resort. Harga utk satu malam RM96 dan extra tilam adalah RM6.

Biliknya sgt2 basic. Ada katil double, tv kecik, toilet dan 2 biji kerusi plastik. Nasib sebelah resort ada restoran, jika haus, blh la lari ke sana.



Lps isyak, kami ke gerai paling hujung. Dari Avani belok kiri dan terus smpai hujung. Tak pasti nama kedai apa. Anak sedara aku order ikan kerapu masak stim, ikan pari bakar dan sotong goreng tepung. Semua sedap. Tambahan menu, sup ayam, tomyam ayam dan telur dadar. Harga semua sekali tak sampai seratus utk 5 org makan. 

Pagi esok, pusing2 cari sarapan. Ok jugak sini, senang cari mkn. Rata2 kedai makan yg bukak belah pagi akan tutup pukul 6 ptg, dan kedai lain pulak akan bukak dari jam 6 ptg ke 1 pagi. Tak kelaparan la kalau duk sini...

Lps mandi2 kat pantai jap, kami bergerak balik. Singgah lunch kat putrajaya, pun aku lupa nama kedai. Kedai ni menyediakan masakan kelantan. Mmg selera la weyyyy...ada ikan selayang (sardin org KL panggil) rebus goreng, lala masak lemak (confirm tak pedas), dan mcm2 lagi. Bertambah2 aku mkn...hahahaha
Previous
Next Post »
4 Komentar
avatar

Salam..

Ingat one day nak ke sana lah.. tak sampai2 lagi walhal dekat je

Balas
avatar

Dari dulu sampai sekarang Uncle kata nak ke Bagan Lalang. Tapi rasa macam tersangatlah jauh...dengan masa perjalanan yang sama mungkin Uncle dah sampai Melaka....therefore i opt for Melaka! Selalunya macam tulah!

Balas
avatar

Hai salam perkenalan azian...
Ok je bagan lalang....makanan sedap2...
Mesti tak menyesal kalau pergi

Balas
avatar

Hahaha Uncle.....saya pulak selalu ke port dickson...ini ubah sikit....ke bagan lalang...
For makanan rasa saya opt for bagan lalang...hiksss

Balas